Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

ponedeljek, 23. september 2024

5 spoznanj iz gradnje AI rešitev na Azure - Sunesis na NTK 2024

Na prihajajoči NT konferenci 2024 bomo v prispevku 5 ključnih spoznanj iz gradnje skalabilnih in varnih AI rešitev za podjetja z Azure v torek, 24. septembra, predstavili ključne izzive pri razvoju AI rešitev in njihovo vključenost v informacijske sisteme.

Ponudili bomo vpogled v konkretne izzive, s katerimi se soočamo pri implementaciji sistemov, ki nadgrajujejo poslovne procese s pomočjo umetne inteligence. Rešitve na te izzive bomo poslušalcem približali s pomočjo demonstracije dveh AI sistemov - sistem za analizo medijskih objav, ki delovanje naše AI komponente obogati s pomočjo spletnih virov, ter sistem za analizo dokumentacije, ki lahko velike količine podatkov podjetja na varen način obdela ter uporabniku omogoča analizo informacij, podrobno primerjanje besedil ter generiranje dokumentov.

Prikazali bomo tudi tehnično arhitekturo naših AI rešitev, ki temeljijo na Azure AI storitvah in zagotavljajo varnost podatkov ter stabilnost in skalabilnost rešitve. Delili bomo naše znanje o tem, kako lahko z dodatnimi komponentami izboljšamo zanesljivost AI rešitve iz vidika natančnosti in specifičnosti odgovorov, ter opolnomočimo AI komponente s širokim naborom zunanjih virov informacij.

Pri tem bomo osvetlili arhitekturo, ki jo uporabljamo v storitvi KumuluzAI, ki vključuje široko paleto komponent za delo z umetno inteligenco. Te komponente omogočajo dinamično izboljševanje promptov glede na kontekst poizvedb in ustvarjanje konteksta iz velike količine dokumentacije, ponujajo pa tudi kopico možnosti na področju obdelave podatkov, kot na primer pridobivanje in kontekstualizacija podatkov s spleta, inteligentna klasifikacija ter generiranje dokumentacije v poljubnem formatu.

Svoj pogled na organizacijsko poslovne vidike vpeljave AI rešitve v podjetje pa nam bo ponudila mag. Biljana Prinčič iz podjetja Riko, ki bo z nami iz prve roke delila svoje praktične izkušnje s sistemom, ki temelji na razvitih AI komponentah.

Ne zamudite torej našega prispevka na torkovi NT konferenci 2024! Pridružite se nam in odkrijte več o tem, kako lahko z uporabo Azure AI storitev preoblikujete svoje poslovne procese, izboljšate učinkovitost ter vpeljete inovativne rešitve, ki bodo podjetju prinesle konkurenčno prednost.

Prispevek je pripravil Gregor Gabrovšek.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.