Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

torek, 17. september 2024

Digitalizacija internih procesov s Power Platform za hitrejše poslovanje I BizIT

Digitalizacija poslovanja postaja ključna prioriteta za podjetja, zlasti ob hitrih tehnoloških spremembah in naraščajoči kompleksnosti poslovnih procesov. Učinkovita uporaba orodij, kot je Microsoft 365, Power Platform in orodja AI, podjetjem prinašajo večjo produktivnost ter konkurenčno prednost

Poglejmo si nekaj tipičnih izzivov, ki jih podjetje BizIT pomaga reševati svojim naročnikom:

1. Razpršenost podatkov: kako jih združiti in optimizirati delovne tokove?

Eden največjih izzivov za podjetja je razpršenost podatkov med različnimi sistemi, kot so CRM, ERP in drugi interni sistemi. Informacije so pogosto shranjene v ločenih bazah, kar upočasni dostop do ključnih podatkov in povzroča zamude. Power Platform omogoča preprosto integracijo teh sistemov in združitev podatkov na eni platformi. S tem lahko podjetja izboljšajo učinkovitost dela in omogočijo hitrejše odločanje.

2. Nepreglednost procesov: kje se nahajajo zastoji?

Velik izziv pri upravljanju procesov je pomanjkanje preglednosti, zlasti kadar podjetja v svojih zalednih službah uporabljajo orodja, kot so Excel ali e-pošta. To vodi do zastojev in nesporazumov glede odgovornosti, saj ni centralnega pregleda nad procesom. S Power Platform je mogoče zgraditi rešitve, ki omogočajo pregled nad vsemi procesi v realnem času, pri čemer se jasno vizualizira, kje se posamezni korak nahaja in kdo je zanj odgovoren. To omogoča hitro ukrepanje in preprečuje nepotrebne zamude.

3. Ročno delo in potreba po avtomatizaciji: kako premakniti "na peš" procese?

Mnoga podjetja še vedno izvajajo določene procese ročno, kar pogosto imenujemo "delanje na peš". Takšni procesi so lahko zamudni, dovzetni za napake in neučinkoviti. S Power Platform lahko te ročne procese digitalizirajo in avtomatizirajo. Avtomatizacija s Power Automate, na primer, omogoča enostavno pretvorbo rutinskih nalog v avtomatizirane delovne tokove, kar prihrani čas in zmanjša možnost napak. Procesi, ki so prej zahtevali več ur ročnega dela, se zdaj izvedejo v nekaj minutah.

4. Potreba po zbiranju novih podatkov na mobilnih napravah

Številna podjetja ugotavljajo, da nimajo dovolj podatkov za sprejemanje kakovostnih poslovnih odločitev. To je pogosto posledica neustreznega ali pomanjkljivega zbiranja podatkov. S Power Platformo je možno izdelovati mobilne aplikacije s katerimi lahko zbiramo informacije s terena na najhitrejši in najbolj učinkovit način.

5. Power Platform in AI Builder: Avtomatizacija delovnih tokov z umetno inteligenco

Microsoftova Power Platform vključuje tudi orodje AI Builder, ki omogoča integracijo umetne inteligence neposredno v procese, ustvarjene s Power Automate. AI Builder omogoča hitrejše izgrajevanje avtomatiziranih delovnih tokov, ki vključujejo funkcionalnosti, kot so prepoznavanje slik, besedil in napovedovanje. S tem orodjem lahko podjetja avtomatizirajo različne delovne tokove, kot so obdelava e-poštnih sporočil, analize dokumentov ali prepoznavanje trendov v podatkih. To omogoča bolj učinkovito delo, saj umetna inteligenca prevzame rutinske naloge, ki bi sicer zahtevale veliko časa in ročnega dela.

Vendar pa tehnologija sama po sebi ni dovolj – ključno je, da imate ob sebi zanesljivega in izkušenega razvojnega partnerja, ki razume vaše poslovne izzive in zna izkoristiti potencial teh orodij na najbolj učinkovit način.

Pri podjetju BizIT se osredotočajo na digitalizacijo internih procesov, ki strankam prinaša merljive rezultate. Ekipa je specializirana za razvoj rešitev po meri, pri čemer uporabljajo predvsem tehnologijo Microsoft Power Platform, kar jim omogoča, da delajo hitro in učinkovito. Z uporabo low-code tehnologij lahko namreč veliko hitreje razvijajo in implementirajo rešitve, ki so prilagojene specifičnim potrebam podjetij in jim s tem pomagajo do večje poslovne uspešnosti.

Ekipo BizIT lahko spoznate na predavanjih NTK 2024 na dveh dnevih:

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.